Vi bruger Cookies

Ved at benytte mejeri.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Nyheder & baggrund » Forskning & sundhed

Ny hjælp til den sjove og sunde madpakke

Skolebørn har brug for energi til lange dage med læring og leg, men desværre taber de gode intentioner om sunde madpakker ofte kampen mod hverdagens travlhed og praktik. Nu er der hjælp at hente med nye, gratis opskrifter og tips til en sjov og sund madpakke fra Mejeriernes Skolemælksordning og Kost & Ernæringsforbundet.

04. jul 2017

Kulturer mod spild

Biobeskyttende kulturer kan være med til at forhindre, at mejeriprodukter ender i skraldespanden på grund af fx skimmel, og derved kan der spares på CO2 udledningen. Det kom frem under et af...

06. apr 2017

Sunde knogler kan spare samfundet for milliarder

Sunde knogler er ikke kun et spørgsmål om god livskvalitet for knoglernes indehaver. En ny undersøgelse viser, at de også kan spare samfundet for store udgifter til sundhedsvæsenet.

06. apr 2017

Fra forbrugertrends til mikrobiologi

Forskere fra landets universiteter og fagfolk fra mejeribruget udvekslede viden om alt fra nye generationer af forbrugere til mikroorganismer i mælken, da Mejeriforskningens Dag blev afholdt i...

03. mar 2017

En god drik til de unge

Studier af 46.000 børn og unge har vist, at risikoen for vægtproblemer falder med indtaget af mejeriprodukter.

12. jan 2017

Mælk mod fedme

Et internationalt forskerteam konkluderer, at mælk og mejeriprodukter har en positiv effekt på flere livsstilssygdomme.

12. jan 2017

Et spørgsmål om ansvarlighed

Arla støtter stærkt op om forskningen i fødevarehjælp, vel vidende at der er tale om en langsigtet investering.

07. okt 2016

Mælkens mindste dele hjælper fejlernærede børn

Fødevarehjælp er ikke kun et spørgsmål om mængden af mad, men i høj grad også om den rigtige ernæring. Mejeribrugets ForskningsFond støtter flere forskningsprojekter på området.

07. okt 2016

Mælk kan blive vigtig hjælp til hjernen

Forskningsprojekt på Aarhus Universitet undersøger, om mælkens allermindste bestanddele har potentiale til at stimulere hjerneudviklingen hos spædbørn og forhindre demens hos ældre.

07. jul 2016

Salget af vegetabilske drikke vokser

TENDENS Sojadrik, mandeldrik, havredrik og risdrik kan ikke hamle op med komælken rent næringsmæssigt, men det forhindrer ikke, at salget stiger både globalt og i Danmark.

03. dec 2015