Vi bruger cookies

Ved at benytte mejeri.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Nyheder & baggrund » Forskning & sundhed

Kulturer mod spild

Biobeskyttende kulturer kan være med til at forhindre, at mejeriprodukter ender i skraldespanden på grund af fx skimmel, og derved kan der spares på CO2 udledningen. Det kom frem under et af indlæggene på sessionen 'Fødevaresikkerhed & mikrobiologi'.

06. apr 2017

Sunde knogler kan spare samfundet for milliarder

Sunde knogler er ikke kun et spørgsmål om god livskvalitet for knoglernes indehaver. En ny undersøgelse viser, at de også kan spare samfundet for store udgifter til sundhedsvæsenet.

06. apr 2017

Fra forbrugertrends til mikrobiologi

Forskere fra landets universiteter og fagfolk fra mejeribruget udvekslede viden om alt fra nye generationer af forbrugere til mikroorganismer i mælken, da Mejeriforskningens Dag blev afholdt i...

03. mar 2017

En god drik til de unge

Studier af 46.000 børn og unge har vist, at risikoen for vægtproblemer falder med indtaget af mejeriprodukter.

12. jan 2017

Mælk mod fedme

Et internationalt forskerteam konkluderer, at mælk og mejeriprodukter har en positiv effekt på flere livsstilssygdomme.

12. jan 2017

Et spørgsmål om ansvarlighed

Arla støtter stærkt op om forskningen i fødevarehjælp, vel vidende at der er tale om en langsigtet investering.

07. okt 2016

Mælkens mindste dele hjælper fejlernærede børn

Fødevarehjælp er ikke kun et spørgsmål om mængden af mad, men i høj grad også om den rigtige ernæring. Mejeribrugets ForskningsFond støtter flere forskningsprojekter på området.

07. okt 2016

Mælk kan blive vigtig hjælp til hjernen

Forskningsprojekt på Aarhus Universitet undersøger, om mælkens allermindste bestanddele har potentiale til at stimulere hjerneudviklingen hos spædbørn og forhindre demens hos ældre.

07. jul 2016

Salget af vegetabilske drikke vokser

TENDENS Sojadrik, mandeldrik, havredrik og risdrik kan ikke hamle op med komælken rent næringsmæssigt, men det forhindrer ikke, at salget stiger både globalt og i Danmark.

03. dec 2015

Der er plads til smør i den daglige kost

FEDT Lidt smør på brødet er helt OK, hvis du er sund og rask. Det konkluderer ny dansk forskning, der påviser, at smør ikke kun øger ’det dårlige’, men også ’det gode’ kolesterol i blodet.

10. sep 2015