Vi bruger cookies

Ved at benytte mejeri.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Nick Nørreby med Vesterhavsosten på lageret ved Bovbjerg Fyr (Foto: Flemming Jeppesen)

Det startede med, at Mogens fik fat i et ostelager…

Produktionschef Nick Nørreby fra Thise Mejeri fortæller om Vesterhavsosten.

06. apr 2017

Mejeribruget bakker professorat op

Vi har spurgt to fremtrædende mejerifolk, hvorfor det er vigtigt for dansk mejeribrug at have en professor i mejeriprocesteknologi.

06. apr 2017

Pilotmejeriet på Københavns Universitet udgør en del af professor i mejeriprocesteknologi Lilia Ahrnés arbejdsplads, og det er blandt andet her, hun sammen med de studerende arbejder med det, hun selv kalder ’et fantastisk råmateriale’ – mælk. (Foto: Mikkel Østergaard)

Fascineret af dansk mejeriindustri

Mælk er et fantastisk råmateriale, og med forskning og ny teknologi kan vi adskille og kombinere mælkekomponenter og skræddersy mejeriprodukter til forskellige forbrugeres behov. Det mener Lilia Ahrné efter et år på posten som professor i mejeriprocesteknologi.

06. apr 2017

Far og søn, Hans Jørgen Hansen (th.) og Anders Eibye Hansen, nyder en is i den spæde forårssol foran det tidligere Hornsherred Mejeri, som i dag er hjemsted for produktionen af Hansens Flødeis. Hans Jørgen og Anders er henholdsvis tredje og fjerde generation i en familie, som har produceret iscreme siden 1922. (Foto: Mikkel Østergaard)

Smagen af historie

Hos Hansens Flødeis fremstiller man is som i de gode gamle dage.

06. apr 2017

Ostemester på Tistrup Mejeri, Gert Bjerre, med osten Tistrup Ekstralagret. Foto: Niels Åge Skovbo.

Mejeriost gav tro på fremtiden

Ostemester Gert Bjerre fra Tistrup Mejeri fortæller om osten Tistrup Ekstralagret.

13. jan 2017

På gården Hvendslund i Sydvestjylland har Marije og Jan Jacobsen 140 konventionelle køer. Køerne skal – ud over mælk – også give besøgende gode oplevelser. Foto: Niels Åge Skovbo

Marijes køer skal både malkes og krammes

Marije Jacobsen er vokset op i byen, men har hele sit liv villet landbruget. Nu håber hun at kunne leve af at give andre mennesker gode oplevelser med køerne på familiens gård – et projekt hun har kaldt ko-krammeri.

12. jan 2017

'Motorvejen' er Holstebro Mejeris interne navn på de store produktionslinjer, som her almindeligt pakkesmør. Uanset at produktionen kan komme op på 12.000 kg i timen, bliver der aldrig slækket på kvalitetsarbejdet undervejs. Foto: Flemming Jeppesen.

Styr på detaljen

Kvalitet er alfa og omega på verdens største smørmejeri, Holstebro Mejeri. Her bliver produkterne kontrolleret 15 gange, inden de får lov at forlade mejeriet.

12. jan 2017

Mejerichef for Rødkærsbro Mejeri, Jonna Mortensen, har altid haft sit drømmejob, og hun har kun skiftet job, fordi der dukkede noget op, som var mere interessant og udfordrende. Foto: Niels Åge Skovbo.

Sådan kender de Jonna

Søren Jensen og Bjarke Jørgensen har begge været tæt på Jonna Mortensen som henholdsvis hendes chef og som produktionschef på Rødkærsbro Mejeri.

07. okt 2016

Ostemester på Them Andelsmejeri, Bjarne Andersen, med Tollundmandens Ost. Foto: Niels Åge Skovbo

En ost med lokalhistorie

Ostemester Bjarne Andersen fra Them Andelsmejeri fortæller om Tollundmandens Ost.

07. okt 2016

Lad mig bare prøve

Et usædvanligt gåpåmod, højt energiniveau og ikke mindst godt humør har hjulpet Jonna Mortensen på vej fra jobbet som laborant på Farsø Mejeri til stillingen som mejerichef på Danmarks største ostemejeri.

07. okt 2016


Det sønderjyske mejeribord

Mange forskellige mælketyper og rigtig mange forskellige produkter fylder Naturmælks mejeri til bristepunktet. En udvidelse er på vej, og det samme er eksporten af ost til Tyskland.

07. okt 2016


Guldvinder har kakaomælk i sportstasken

MIN FAVORIT Danmarks eneste guldmedaljevinder ved de Paralympiske Lege i Rio slutter altid sin træning af med Matilde Sport.

22. sep 2016


Minister med hang til skyr

Esben Lunde Larsen, 37 år, Miljø- og fødevareminister

04. aug 2016


Tre generationer på mejeriet

Man siger, at ’alle har en historie at fortælle’. Familien Lindhardt på Aabybro Mejeri har rigtig mange historier at fortælle, og en stor del af dem er nu samlet i en bog om de tre generationer på mejeriet.

07. jul 2016


Det store nat-puslespil

Timerne fra kl. 22 til 04.30 er de absolut mest travle på Hobro Mejericenter. Her bliver varerne til cirka 900 kunder pakket og læsset på distributionsbilerne, der kører ud til butikker fra Skagen i nord og ned til en linje fra Ringkøbing over til den sydlige del af Aarhus.

07. jul 2016


Fuldstændig fejlcastet

PORTRÆT Havde det ikke været for Thylejren, var Thise Mejeri efter alt at dømme gået glip af sin markante salgschef Mogens Poulsen.

20. apr 2016


’Mogens kan få øje på den skæve vinkel’

Mejerichef Poul J. Pedersen om sin kollega gennem 20 år.

20. apr 2016


Et helt nyt mejeri

Mammen Mejeri er i gang med en større fornyelse af produktionsanlægget. Inden længe kan man tage 3.000 nye kvadratmeter i brug.

19. apr 2016


Vi tager et skridt ad gangen

Hos Mammen Mejerierne er man langt fra færdig med at ekspandere og modernisere. Men det skal foregå i et fornuftigt tempo, siger direktør Lars Staunsbæk

19. apr 2016


Glad for det syrnede

Anne Glad, 43 år, livsstilsekspert og strategisk direktør i Envision.

03. dec 2015


Til: Julebordet Fra: Korsvej Mejeri

JULEKLASSIKER På Korsvej Mejeri er det i øjeblikket højsæson for de dekorerede flødeoste med ca. 28 pct. fedt. Efter jul er det mejeriets hytteost med 1,5 pct. fedt, forbrugerne vil have.

03. dec 2015