Vi bruger Cookies

Ved at benytte mejeri.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Mejerichef for Rødkærsbro Mejeri, Jonna Mortensen, har altid haft sit drømmejob, og hun har kun skiftet job, fordi der dukkede noget op, som var mere interessant og udfordrende. Foto: Niels Åge Skovbo.

Lad mig bare prøve

Et usædvanligt gåpåmod, højt energiniveau og ikke mindst godt humør har hjulpet Jonna Mortensen på vej fra jobbet som laborant på Farsø Mejeri til stillingen som mejerichef på Danmarks største ostemejeri.

Som ung ville Jonna Mortensen være kok. Det syntes hendes far imidlertid ikke var nogen god idé, så en dag fik Jonna at vide, at han havde lavet en ansøgning til laborantuddannelsen for hende. ’Fint nok, så prøver jeg det’, var Jonna Mortensens reaktion.

At den beslutning skulle føre til stillingen som chef for Rødkærsbro Mejeri, havde hverken hun eller hendes familie set komme. Selv betegner Jonna Mortensen det som ’pudsigt’, at hun er landet, hvor hun er, for hun har aldrig haft ambitioner om at blive chef. Til gengæld er hun – ud over et forrygende humør – i besiddelse af et usædvanligt gåpåmod, og ’lad mig bare prøve’ har altid været hendes tilgang til nye udfordringer.

”Jeg er god til at prøve nye ting. Hvis det ikke går, finder jeg bare en anden vej,” lyder det fra mejerichefen på landets største ostemejeri.

Videbegærlig laborant
Jonna Mortensen er vokset op på en gård med malkekvæg i nærheden af Løgstør, men det var fuldstændig tilfældigt, at hun som nyuddannet industrilaborant og miljøtekniker i 1990 blev ansat på Farsø Mejeri, hvor der blev produceret mozzarella og UF-feta. Oven i arbejdet som laborant blev hun i 1994 også mejeriets kvalitetschef.

I 1996 fusionerede Farsø Mejeri med Arla, og i de følgende to år blev mejeriet udvidet. Efterhånden fungerede Jonna mere som kvalitetschef end laborant, og da hun i 1998 fik tilbuddet om at blive driftsleder, vidste hun rigtig meget om mejeridrift.

”Jeg kan godt lide at lære, og når jeg synes, noget er interessant, så sætter jeg mig ind i tingene. Da jeg arbejdede som laborant, ville jeg gerne vide, hvad der var gået galt, når der var fejl i produktionen. Derfor købte jeg nogle mejeribøger, og jeg har læst de fleste mere end én gang. Og i øvrigt er det en fordel ikke at vide noget om tingene, for så kan man altid tillade sig at spørge uden at virke dum,” siger Jonna med et grin.

Som driftsleder skulle Jonna have ansvaret for 60 ud af mejeriets 80 medarbejdere, og før hun sagde ja til stillingen, stillede hun én betingelse:

”Hvis ledelsen syntes, jeg var en ’knold’ til at være leder, skulle de sige til. Omvendt skulle jeg kunne komme tilbage til min gamle stilling, hvis jeg ikke kunne trives i jobbet.”

Et grænseoverskridende tilbud
Det blev dog ikke nødvendigt for nogen af parterne at ’sige til’, og Jonna fortsatte som driftsleder frem til 2002, hvor Arla besluttede at lukke Farsø Mejeri og flytte mozzarellaproduktionen til Rødkærsbro Mejeri. Jonna Mortensen fulgte med, og nåede at være produktionschef på stedet i to år, inden hun blev tilbudt stillingen som mejerichef på Arlas mejeri i Polen. Her var selskabet i gang med at etablere et mozzarellaanlæg, og da noget af udstyret fra Farsø skulle bruges på det polske anlæg, gav det god mening, at Jonna skulle være med til at starte det op. Hun fik en uges betænkningstid.

”Det virkede meget grænseoverskridende for mig at skulle flytte derned, for jeg havde alle mulige grimme forestillinger om Polen. På den anden side har jeg altid tænkt, at det kunne være spændende at arbejde sammen med andre kulturer, så hvorfor ikke prøve det? Og hvis det ikke gik, kunne jeg jo bare tage hjem igen.”

Søde og rare mennesker og en smuk natur fik hurtigt gjort Jonnas forestillinger om Polen til skamme, og hun endte med at blive på det polske mejeri i fire år.

”Polen var spændende og interessant, og det er en af mine bedste oplevelser,” konstaterer hun.

Hjem til krise
I 2008 blev stillingen som mejerichef på Bislev Mejeri ledig. Jonna søgte og fik stillingen, og den 27. februar 2008 skulle hun begynde i sit nye job.

”Den dag glemmer jeg aldrig. Jeg skulle være kommet hjem fra Polen dagen før, men mit fly var forsinket, så jeg kom først hjem midt om natten. Jeg var derfor godt træt, da jeg mødte op til min første arbejdsdag på Bislev Mejeri, som så uheldigvis også var den dag, anden runde af Muhammed krisen startede. Da jeg mødte ind på mejeriet om morgenen, var min allerførste opgave derfor at holde et stormøde, hvor jeg skulle meddele medarbejderne, at vi blev nødt til at fyre nogle af dem, og bagefter stod medierne udenfor og ventede på at få kommentarer,” husker Jonna.

Fra stort til størst
I september 2012 forlod Jonna Bislev mejeri med 135 ansatte for at overtage stillingen som chef for det, der i dag er Danmarks største ostemejeri.

Der er 250 ansatte på mejeriet, og Jonna Mortensen kan med tilfredshed konstatere, at omsætningen af medarbejdere er meget lav: ”Det må da være et tegn på, at det ikke er helt tosset at arbejde her,” mener hun. I forhold til medarbejderne er der dog én ting, der går hende på, og det er manglen på tid.

”Jeg elsker at komme ud i mejeriet og snakke med medarbejderne. Men hvis jeg skal komme hele vejen rundt, tager det som regel to timer, så desværre når jeg det ikke så tit. Hvis jeg kunne ønske noget, skulle det være færre møder og mails, så jeg kunne komme ud i mejeriet hver dag.”

Glæde giver energi
Når det nu ikke kan lade sig gøre, finder Jonna glæde i at motivere medarbejderne og få dem til at føle sig godt tilpas.

”Jeg kan godt lide at motivere folk, så de bliver glade for at arbejde og føler sig godt tilpas. Hvis medarbejderne trives, så tror jeg, at effektiviteten kommer helt af sig selv. Faktisk synes jeg godt, vi kan prale lidt af, at vi har opnået en høj effektivitet her på mejeriet uden de helt store investeringer. I stedet har vi lyttet til medarbejderne og inddraget dem i arbejdet med at udnytte det eksisterende udstyr.”

En god arbejdsdag for Jonna Mortensen rummer både det seriøse og det humoristiske.

”Jeg går glad hjem fra arbejde, når vi har fået udrettet noget og har haft det sjovt. Når man ser, at andre er glade, så bliver man selv glad, og det giver energi.”

Faktisk er Jonna næsten altid i godt humør.

”Jeg mener, det er spild af tid at være sur. Jeg bliver kun i dårlig humør, hvis folk ikke overholder det, vi har aftalt – ja, så kan jeg faktisk blive sindssygt sur.”

Sparsom fritid
Med en arbejdsdag på 10 timer i snit plus en times transport i hver ende mellem hjemmet i Løgstør og Rødkærsbro, er der ikke meget fritid i Jonnas hverdag, men til gengæld udnytter hun den godt. Golf er hendes store interesse, og hun er aktiv i Arlas interne golfturnering. Derudover sidder hun i tre bestyrelser, blandt andet for den regionale afdeling af Dansk Industri og Nibe Avis.

”Bestyrelsesarbejde havde jeg ikke prøvet før, så bare for at se og høre om noget andet end mejeri … og jeg hygger mig med det.”

Så er der også de mere specielle interesser:

”Af og til deltager jeg i P4’s radioprogram ’Søndagspanelet’, hvor vi er nogle stykker, der diskuterer ugens emner. Jeg har sommerfugle i maven, hver gang vi skal på, men det er rigtig spændende.”

Jonna har også spillet revy i mange år, men det er der ikke tid til længere.

”Når jeg engagerer mig i noget, vil jeg gerne gøre det, så godt jeg kan, og så må det tage den tid, det tager. Revy-arbejdet kræver meget tid, og derfor har jeg desværre været nødt til at droppe det. Det er en af de ting, jeg rigtig gerne ville have mere tid til.”

Til gengæld melder Jonna sig gerne som frivillig, når der er arrangementer i lokalområdet, for ”det er så hyggeligt at møde andre mennesker.”

Mere om tid
At det kan lade sig gøre at fylde så meget ind i døgnets 24 timer, skyldes dels Jonnas høje energiniveau, dels at hun bor alene.

”Jeg er ikke bundet af nogen eller noget, og det har givet og giver mig nogle muligheder. Fx at jeg har kunnet starte i nye jobs med kort varsel.”

Men:

”Hvis jeg kunne lave om på noget, så skulle vi ændre vores arbejdskultur. Vi – og det gælder ikke kun mejeribranchen, men hele erhvervslivet – arbejder alt for meget, og det forventes, at vi er online hele tiden. Jeg plumper selv i med begge ben, men det kan simpelthen ikke være sundt for vores helbred, og jeg tror ikke på, at vi bliver mere effektive af det.”

Har altid haft drømmejobbet
Jonna Mortensen er glad for at stå i spidsen for det 26 år gamle mejeri, som hun betegner som ’godt og sundt’. Mejeriet producerer døgnet rundt, året rundt, og effektiviteten er i top. Dertil kommer en masse nye tiltag på miljøområdet i form af blandt andet en ny type rensningsanlæg og genanvendelse af vand, varmepumper og biogas, hvilet resulterer i, at Rødkærsbro by nu kan få dækket hele sit varmebehov med overskudsvarme fra mejeriet.

”Vi skal tænke nyt og udvikle os, og jeg håber, at Rødkærsbro Mejeri kan blive et foregangsmejeri for andre Arla-mejerier rundt om i verden” siger Jonna, der som uddannet miljøtekniker er ekstra opmærksom på miljøproblematikken.

Jonna Mortensen understreger, at hun lige nu har sit drømmejob – det har alle hendes jobs sådan set været, og hun har kun skiftet job, fordi der dukkede noget op, som var mere interessant og udfordrende. Hun vil da heller ikke afvise, at hun på et tidspunkt kunne finde på at prøve noget helt andet.

”Jeg er drevet af at få nye udfordringer og prøve noget nyt, og det behøver ikke være indenfor mejeriverdenen. Men jeg er da heldig at være ansat i Arla med de mange muligheder, det giver.”

 

Fakta: Rødkærsbro Mejeri 

Areal: 35.000 kvm.

Indvejer 750 mio. kg mælk årligt

Producerer 80 mio. kg mozzarella årligt. Det svarer til forbruget på 3,5 mio. pizzaer – om dagen.

250 ansatte

Seneste nyt