Vi bruger Cookies

Ved at benytte mejeri.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Et spørgsmål om ansvarlighed

Arla støtter stærkt op om forskningen i fødevarehjælp, vel vidende at der er tale om en langsigtet investering.

For Arla er forskning i fødevarehjælp primært et spørgsmål om at tage ansvar, og det er blevet en naturlig del af selskabets CSR (Corporate Social Responsibility) politik. Arla har gennem mange år arbejdet med udvikling af fødevarehjælp på egen hånd, og derfor er det naturligt for selskabet også at støtte op om tilsvarende projekter under Mejeribrugets ForskningsFond (MFF).

”Vi har fra begyndelsen besluttet, at fødevarehjælp skulle have et særligt fokus og ikke blot være en del af vores kommercielle forretning,” siger Senior R&D Manager i Arla Foods Ingredients Henrik Jørgen Andersen. Som ansvarlig for den langsigtede forskning i Arla Foods Ingredients og som bestyrelsesmedlem i MFF og formand for ernæringsgruppen under MFF, følger han forskningsprojekterne omkring fødevarehjælp tæt.

”Vi er aktive indenfor forskningen på dette område, da vi som en stor fødevarevirksomhed er forpligtet til at tage et ansvar i forhold til, at verdens voksende befolkning ikke sulter.”

Henrik J. Andersen underkender dog ikke den sidegevinst, der følger med forskningen. ”Vores engagement påvirker vores image i positiv retning – ikke mindst hos de nye generationer, som skal tage over. Samtidig giver det os en ny indgangsvinkel til flere af vores kunder, som ligeledes er aktive på området, og som foretrækker at samarbejde med leverandører, der også tage ansvar.”

Hjælp til de allerfattigste
Henrik Andersen og Charlotte Sørensen, som også er tæt på projekterne, er enige om, at forskningen udgør en langsigtet investering. Men Charlotte Sørensen understreger, at forskningen også kan bruges i forhold til de rigtig mange millioner mennesker, som ikke modtager fødevarehjælp, men som alligevel lever på et eksistensminimum.

”I Arla Foods Ingredients har vi fokus på at udvikle ernæringsrige fødevareløsninger til de mennesker, som lever for mindre end en dollar om dagen, og som kæmper med underernæring og de følger, det kan give,” siger Charlotte Sørensen.

Hun forklarer, at fødevarerne skal udvikles på basis af lokale råvarer og tilsættes mælkeingredienser, som kan forbedre ernæringen, men som der sjældent er nok af lokalt.

”Disse mennesker lever typisk af en ensidig kost, ofte grød, som ikke indeholder de nødvendige næringsstoffer. Vi kan bruge forskningsresultaterne til at udvikle nye fødevarer med valleingredienser, hvor det er afgørende at vælge de rigtige ingredienser, men også at finde frem til hvor lidt man kan nøjes med, af den dyre mælkebaserede ingrediens,” slutter Charlotte Sørensen.

 

Læs artiklen om forskning i fødevarehjælp her.

Seneste nyt